Bach blomsterterapi

Bach blomsterterapi


Dr. Edward Bach var berömd Bakteriolog i London i början av 1900 talet. Trots sina många uppfinningar och tillverkning av viktiga vacciner var övertygad om naturen själv kunde frambringa och förse människan med botemedel, som effektivt kunde rätta till såväl själslig som kroppslig obalans. Han hade upptäckt nästa alla hans patienter med likartade emotionella problem, förbättrades genom användning av samma botemedel, oavsett vilka fysiska åkommor de än led av. Efter hans upptäckt grundade han sina ordinationer uteslutande på vilken temperamentstyp som hans patienter tillhörde och därvid fick enorma bra resultat. Han flyttade ut på landet och etablerade sitt helande system under 7 år. Vilket grundade sig på användning av 38 blomsteressenser i behandling av så väl akuta som kroniska sinnesstämningar. Edward Bach definierade hälsa som den fullständiga harmoni mellan kropp, själ och ande och sjukdomen är ett resultat av en bristande harmoni mellan dessa tre faktorer.Växterna är naturliga, kraftfulla, helt fria från gifter och biverkningar. En naturmedicin som har en läkande förmåga att balansera de obalanser som påverkar vår hälsa. Dr Bach blomstermedel är essenser av blommor som används för att påverka olika känslotillstånd. 38 olika blomsterenergier är uppdelade i sju olika kategorier som rädsla, osäkerhet, ointresse för nuet, ensamhet, överkänslighet för yttre påverkan, modlöshet, förtvivlan och skuld. Blomsterdropparna ökar energin i kroppen och öppnar upp kanaler för läkningsprocessen. Bachmedlens högsta och viktigaste uppgift är att väcka och stimulera det högre jaget-själen till utveckling och helande. Dr Bach: "sjukdom är varken grymhet eller bestraffning. Det är ett resultat av en bristandeharmoni mellan kropp, själ och ande. När en sjukdom har rotat sig fast måste vi modifiera vår mentala attityd om vi skall bli botad. Det fysiska helandet följer automatiskt efter en grundläggande attitydförändring. Sjukdomar är inte enbart av ondo,
de har också till uppgift att varna och korregiera. Våra fysiska problem är en spegel som reflekterar våra mentala obalanser!"


Kan man verkligen vända sinnesstämningen och återge sinnesro med Blomessenser?

Den fråga får jag oftast av klienten vid första besök och den var min egen fråga som ställde till mig själv innan jag använde mina första blomsterdroppar och innan jag började utbilda mig inom det.

Jag tror stark på maten och på vad vi äter och effekten av maten som påverkar vår hälsa och välbefinnande. Personligen märker jag väldigt snabb skillnaden mellan bra eller dålig mat eller näringsfattig och näringsrik mat. Jag försöker att inte stoppa i mig vad som helst när jag är ute och är tvungen att äta utanför hemmet. Jag brukar säga "du blir vad du äter och tänker!" När jag är ute med vänner eller på uppdrag inom Sverige som är känd för hög standar mat, försöker ändå att välja mycket grönt eller soppa istället för de andra kötträtter. Jag försöker själv via mina matlagningskurser att spridda ut den riktiga matkulturen och överhuvudtaget uppmuntrar andra särskild den yngre generationen att laga själva sin egen mat. Vi äter mycket mat idag i överlag men däremot näringsfattig jämför med ca 30-40 år sedan. Många av oss ersätter bristen av näringen med olika slag av kosttillskott . I ett annat sammanhang kommer jag att berätta om vad man skall äta för kosttillskott och varför. På samma sätt som vi äter örter och den gröna från växtriket, tar tillvara safter och oljor från växternas blad, stjälkar och rötter för att framställa örtmediciner som ska förbättra vår kroppsliga hälsa, kan vi använda även blommornas mer subtila energi för att öka vårt psykiska, känslomässiga och andliga välbefinnande. Självklart finns i varje blomma kraft som behövs för att växten ska kunna fortplanta sig. När en växt står i blom uttrycker blomman denna energi genom sin färg och genom en oändlig mångfald av underbara former. Varje blomma har sin egen speciella verkan som beror på växtens egenart. Blomessenserna kan ha en lugnande inverkan, vara uppiggande, öka immunförsvaret eller bidra till att stärka självförtroendet. Blomessenser med sitt naturliga hjälper kroppen, påverkar våra sinnen positivt och detta välbefinnande kan i sin tur sprida sig i kroppen och bidra till en läkeprocess. Jag har testat både på mig och min man och många fler. Ibland tar bara några dagar och man märker skillnaden och ibland tar lite längre tid men huvudsaken är att den funkar! :)

Vad tycker och hur mycket vet du om blomsterterapin? Har du något att berätta om människans underbara men underliga växtriket, Berätta här och dela med dig till oss andra! Ha en underbar dag!

Bach blomsterterapi?

Vad säger Nöjda Kunder om Bach blomsterterapi

Jag är oerhört tacksam för all respons från våra kunder och är glad att kunna dela med mig av mina innovativa lösningar, recept och behandlingar till er när det gäller kost, skönhet och hudvård. Jag skulle uppskatta om ni kunde även (gilla mig) här på min blogg. Och skriv gärna ditt komentar här. Självklart blir jag glad när ni skriver till mig via mejlen men jag vill ha ett öppet diskussionsforum här som ni får nytta av varandras frågor och mina svar.

Förra veckan har många börjat med sina Sovgott sprayer och någon har redan kontaktat och sagt att han kunde redan sova utan besvär efter 2dagar användning.

Hur är det med er andra? Hur lätt sömnar du och hur länge brukar du sova? De flesta av oss brukar värdera vår sömnkvalitet med hjälp av sömnlängden.

Tänk på när du vaknar från djupsömn och känner du dig trött, oavstt hur lång tid du har sovit. Ditt sömnkvalite är inte bra eftersom du känner dig fortfarande trött.

Det finns några enkla sätt till ett bra sömn. Maten, luften, din kropp, dina tankar mm.Du får också som många andra ta reda på orsaken och bota din sömnlöshet.

Du når mig via: infoh3@telia.comÄnnu en ny nöjd klient!😊🙏

Det skrev Marita Ryberg på sin blogg om sin blomsterspray så här idag:

"Vaknade till underbart väder idag. Hade ställt väckarklockan på 10:00 men när den ringde kände jag att jag ville sova en liten stund till. Eftersom det är denna veckans enda lediga dag tycker jag att jag var värd det.

Kan det vara Victorias Bach blomsterterapi spray som faktiskt redan börjar ge resultat redan efter 6 dagar.

Och när jag sedan vaknade vid 11-tiden kände jag mig faktiskt ganska pigg trots att det varit en slitig vecka i butiken. Ont i kroppen får jag arbetat för mycket (diskbråcken som brukar) men förunderligt pigg ändå på något förunderligt vis som jag faktiskt inte alls är van vid!"

Vårhälsning!
Nu är våren kommen med allt vad det innebär av trevligheter och bestyr. Vi vårstädar både inomhus och utomhus i våra trädgårdar men glöm inte bort er själva! Passa på och boka en tid för en inre städning, ni kanske dras med någon besvärande värk eller bara behöver en skön måbra behandlig!

Boka en tid vi finns på 0708 999 830

"Learning by doing! säger Victoria Bolouri Söderlund.

Att lära genom att göra! Det var vad denna pedagogiska disciplin gav mig i unga dagar! Att genom att vara med experter inom olika brancher och genom egenupplevda, praktiska erfarenheter kunde reftektera och lära mig många olika yrken. Denna metod gav mig färdigheter i de olika brancherna utanför ett klassrum men med riktiga experter som lärare.

Min första klänning virkade när jag var 10 år i svart och vit garn.

Jag designade västar och blusar för klasskamrater vid 12års ålder och tjänade mina egna pengar både som matematiklärare och designer i ungadagar.

Min mors bästa vännina som vi kallade moster var dyslektiker och hade svårt att lära sig utan  till när hon skulle utbilda sig som frisör. Hon bad mig att hjälpa henne med hennes frisörutbildning.  Jag fick följa henne en hel sommar på hennes frisörlekioner både som hennes model men mest för att läsa och hjälpa henne att minnas hela hennes frisörutbildning. Hon fick sin frisördiplom men jag genomgick hela utbildningen utan att bli diplomerad vilket jag hjälpte henne ofta med sina kunder eller när hon hade några brud.

Jag brukade aldrig säga nej till att lära mig nya saker och var jämt nyfiken och intresserad av nya utmaningar. "Learning by doing" behöver inte att betyda att man lär sig genom sina misstag, istället betydde för mig att lära sig pedagogiska metoder där teori, praktik, reflektion och handling bildade en helhet i allt jag lärde mig och lära mig och lär ut! 🙏


Inspirationskväll med Torgny och Victoria Söderlund

En kväll med information, inspiration och trevlig samvaro under temat” Att vara frisk! ”
Ett tillfälle att också uppdatera sig om våra alternativa behandlingar:
-                          Zonterapi (öronakupunktur, tejpning
-                          Lymfmassage
-                          Klassiskmassage
Nyheter:
-                          Bach blomsterterapi
-                          Magnesiumlotion
-                          Ansiktsprodukter- hudvård anpassad till olika hud typer
Under kvällen lyfte vi värdet av bra kosttillskott, inflammationsfri mat.
Denna gång bjöd vi persiskt ris och vegetarisk gryta med recept.
Som kvällsmat serverade vi den rätten och till det kaffe och te med en glutenfri semla.
Vi hade en uppskattad kväll med våra underbara gästdeltagare.

"Det säger Victoria Bolouri Söderlund!"

Vilken succe kväll blev vår första inspirationskväll!

Vi hade gått med en inbudan ut till våra klienter och även på Torgnys komlementärbehandling på Facebook alltså vår egen sida på Facebook. Till vår förvåning fick vi många anmälningar under bara få dagar från både gamla men även nya intresserade klienter. Vi blev t.o.m. tvungen att  dela anmälningarna på 2 grupper/ kvällar. Detta var bara för att skapa mer familjärt stämning för våra gäster som för mer nytta av 

kvällens innehåll.
Hitta oss


Address: Norra Pilvägen 3, 463 72 Lösöse

Phone: (+46) (0) 708 999 830 eller 0702375453

Email: info@zonterapimedtorgny.se eller

infoh3@telia.com

Copyright © All Rights Reserved

Öppettider


Måndag - Fredag: - 09.00 - 18.00

Lördag - Söndag     Stängt