Om oss

Kost

Att må bra och hålla sig frisk livet ut. Det är grunden för de råd om mat och näring som du hittar hos oss.

Min livsteori är att "Du är vad du äter och vad du tankar dina tankar med!" Jag växte upp i ett hem där maten var mycket viktig för både kroppen och själen, hälsan och livsglädjen. Man lagade mat för att umgås, att må bra, att njuta och vara nöjd anpassad till olika klimat, årstider och som botemedel mot olika psykiska och fysiska sjukdomar. Man använde starkare kryddor och örter i värmare klimat och mildare till det kallare. På våren använde och blandade man liksom mer pepparmynt och selleri i maten, basilika och krasse på somrarna, koriander och vattenmelon vid värmeslag och dadlar mot kylan. Man åt lök och majrovsoppa istället antibiotika och penicillin. vid sömnstörningar och stress hade man olika blomväxter som man kokade och drack som te. Mor var riktig duktig och berättade om olika växter och blommors goda egenskaper. Mycket av den indiska Ayurveda         läran och Bach blomsterterapi påminner mig om den gamla persiska matkulturen. Jag tror mer idag än någonsin på naturens helande krafter som kan balansera vårt inre och återställa vår känslo-mässiga harmoni. Jag tror på kroppens självläkande krafter och hur vi kan aktivera den med komplementära behandlingar och mata kroppen med näringsrika rätter för att få balans och harmoni från växtriket. Ta tag i livet och lev livet med hälsan som bästa vän!

Om mina matvanor och de recept som jag delar ut med mig finns på min egen blogg "supertjej.se".

Nyligen har jag även startat på ett nytt projekt där håller jag och Torgny hjälpa Marita och hennes två söner  med viktreducering. Familjen får sin mat paketerad per vecka och hittills har dem lyckas med många kilo viktreducering.agen blogg om det nya projektet om Maritas viktresa med Victorias matlådor!Kost
  • Rätt matvanor och recept
  • Matlagningskurser
  • Färdiga matpaket


Mer om Kost på Victorias egen blogg

Vårt team

Torgny Söderlund

erbjuder komplementära terapuetiska  behandlingar inom:

- Zonterapi

- Öronakupunktur

- Lymfmassage 

- Nordisk- klassisk massage

- Face-lift massage

- Kinesotape

- Koppning

 

 

 

Victoria Bolouri Söderlund 

erbjuder innovativa lösningar inom hud, hälsa och harmoni

- Bättre matvanor

- Övervikt och viktminskning

- Undervikt och viktökning

- Kroppsvård

- Ansiktsbehandlingar

- Trådbehandling 

- Framtagning av individanpassade hudprodukter

- Jodbehandling

- Bach Blomsterterapi

 

 

Dr. Hayde Bolouri Neuroscientist (PhD)

är senior forskare inom neurovetenskap och cellbiologi sedan många år tillbaka. Hon har studerat och arbetat mer än 25 år inom flera medicinska forskningsområden på Sahlgrenska Akademin och avlade sin doktorsexamen inom hjärnforskning. Dr. Hayde Bolouri är dessutom medlem på “Instutite of Functional Medicine" i USA.

 


Samarbetspartner

Något som berör mig mycket är alla de som drabbas av sjukdomen Alzheimers. Min fars sista år förstördes av den sjukdomen och naturligtvis påverkades också resten av familjen. Jag ville naturligtvis hjälpa min far men fick veta att det fanns ingenting att göra. Eftersom jag till det yttre är väldigt lik honom så började också en oro gnaga inom mig, kommer jag att gå samma öde till mötes. Baserat på de studier jag läst så ökar antalet sjukdomsfall i västvärlden mer än i övriga världen. Sett från ett holistiskt perspektiv så bör orsaken till sjukdomen inte enbart vara genetiskt utan också livsstilsbetingad. Det tycker jag öppnar upp möjligheter till att påverka. En av de personer som jag kommit i kontakt med är dr. Hayde Bolouri hjärnforskare (PhD) som forskar om Alzheimers och dessutom är certifierad inom Functional Medicine. I korthet bygger hennes forskning på förebyggandet och återställandet av kroniska sjukdomar genom att identifiera och behandla individens underliggande fysiologiska obalanser. Om man dessutom är noggrann med vilken mat man häller över sina gener kombinerat med motion och ett bra socialt liv kan man förstärka effekten av bra gener och trycka ner de dåliga.  En extra och viktig bonus är ju faktiskt att detta är bra för den totala hälsan. I förebyggande syfte har jag dessutom gjort en analys av mina gener för att förstå om jag ligger i riskzonen för vissa sjukdomar. Tanken med det är att jag genom förändringar i min livsstil kan motverka sjukdomar, personligen tycker jag det är en självklar strategi om målet är att vara frisk ända fram till sista andetaget. Dr Bolouri och vi har nu etablerat ett samarbete eftersom våra behandlingar i vissa fall kan komplettera varandra. Lymfmassage och IR bastu tex. är ett värdefullt komplement i Dr Bolouris behandling.


Hitta oss


Address: Norra Pilvägen 3, 463 72 Lösöse

Phone: (+46) (0) 708 999 830 eller 0702375453

Email: info@zonterapimedtorgny.se eller

infoh3@telia.com

Copyright © All Rights Reserved

Öppettider


Måndag - Fredag: - 09.00 - 18.00

Lördag - Söndag     Stängt